Pels

Shorthaired
Korthåret er den vanigste pelstypen hos hamstere kjøpt i dyrebutikk. Største årsaken til dette er fodi det er dominant. To korthårede hamstere kan likevel få annen pelstype på ungene, hvis dem begge er bærere av felles type recessivt pels-gen f.eks. langhår.
 
Longhaired
Langhårede hamstere har blitt populært å avle frem hos private, men dette er recessivt og det vil si at begge foreldre må være eller bære langhåret for at det skulle kunne dukke opp i et kull. To langhårede hamstere kan ikke få korthårede unger.
 
Satin
Kommer av ordet sateng, altså er pelsen til en satin-hamster ekstra blank og gir gjennskinn av lyset i omgivelsene. En hamster med satin-pels kan se mørkere ut enn en hamster uten satin, selv om dem har samme farge. Satin er dominant. Man skal aldri få unger mellom to satin hamstere, årsaken er at hvis ungene får satin-genet fra begge foreldre vil dem bli tynnpelset og i verste fall få bare flekker uten pels ulike steder på kroppen. Satin kan være vanskelig å se på enkelte farger, f.eks på Black. Satin kan komme på alle typer pels både lang, kort og rex.
 
Rex
Krøllete pels på hele hamsteren, også værhårene vil være krløllet. Rex er recessivt og er svært lite utbredt i Norge, selv om der er et par oppdrettere med noen få individer. Det frarådes sterkt å avle rex + rex hamstere, da flere generasjoner med denne kombinasjon fører til svært krøllete pels/værhår som vil kunne skape problemer for hamstrene på grunn av ufunksjonelle værhår og øyehår som kan krølles inn mot øynene og skape iritasjon og infeksjoner. Rex kan kombineres med alle typer pels både lang, kort og satin.
 
Hårløs
Hårløse hamstere. Hårløs kommer av et recessivt gen. Disse hamstrene vil kun få pigmentfarge i huden, men alle hamstere uavhenging av farge-gen kan avles i hårløs utgave. Ulempen er at det raskere kan oppstå sår i huden, da der ikke er noen pels som beskytter. Av samme årsak er disse mer utsatt for øyeinfeksjoner, da der ikke eksisterer øyehår som er med på å beskytte øynene for sand og støv.
 
Andre ting du bør være oppmerksom på
Enkelte gen kan gi tendenser til tynn pes. Rex, Satin og Doiminat Spot. Det er velkjent at Satin + Satin er en genetisk kombinasjon man ikke bør gjennomføre i avl, med fare for at homozygous utgave av Satin vil kunne medføre hårløse flekker og øvrig svært tynn pels hos hamsteren. Det er nå kjent at ingen av disse tre genene bør kombineres, for å unngå tynnpelsede hamstere. På sikt kan det skape store ødeleggelser i avelen. Det er lett å bryte ned pelsstrukturen, det er verre å bygge opp. Seriøse oppdrettere vil jobbe for å bevare hamsterens naturlige preg og tilstand.